Mezőfalva Nagyközség Hivatalos Honlapja
Mikulás földje központi települése

Az oldal betűméretét a fenti 3 "A" ikonnal tetszése szerint változtatni tudja...

Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van.

Kezdőlap
Csatorna rész-műszaki átadás 2014.03.19.

Aláírták a szerződést

2014. március 19. mérföldkő Mezőfalva, Baracs, Nagyvenyim és Kisapostag életében. A 2002-ben megkezdett csatorna-hálózat kiépítése hamarosan a végéhez közeledik. Már csak néhány „kapavágás” és a nyár közepére mind a négy település lakói elfelejthetik a szippantást! A szerda délutáni ünnepélyes részműszaki átadással megnyílik a rákötési lehetőség.

Csapó Sándor, Keve Sándor és Márok Csaba aláírják a szerződést

Márok Csaba polgármester

A rendezvényen házigazdájaként Márok Csaba a beruházás gesztorközségének polgármestere nyitóbeszédében kihangsúlyozta: Egész idő alatt nagyon figyeltünk arra, hogy ez a közműfejlesztés megvalósulhasson. A sikerhez elengedhetetlen volt a települések közötti összhang, melyben óriási szerep jutott a képviselői testületeknek, és az őket körülvevő intézményi háttereknek, szakembereknek. A két ütemben történő megvalósulásnál az elsőben sok tapasztalatot szereztünk, és sok buktatón is át kellett verekedni magunkat. A második ütemben már jóval tapasztaltabbak voltunk, valamint a munkálatok is zökkenőmentesebben zajlottak. Az ellenőrző szervek részéről végig szem előtt voltunk, ennek ellenére minden vizsgálat pozitív eredménnyel zárult.

A rendezvényen ismertetőt tartott a beruházás második ütemének főmérnöke is, aki elmondta: közös célért, közösen dolgozott minden érintett. A példaértékű, és némelykor csodával határos gyorsaságú engedélyeztetés után 2013. április 29-én a munkaterület átadásával kezdődtek a lakosság által is érzékelhető munkák. Sok türelemre és megértésre volt szükség, de mára remélhetőleg mindenki örül a fejleményeknek. Ott, ahol befejeztük, még maradtak hátralévő munkák, mint a burkolat helyreállítás, és így tovább – hangsúlyozta a beruházás mérnöke. Az ünnepélyes aláírás előtt felszólalt Varga Gábor országgyűlési képviselőjelölt (Cece polgármestere), valamint Galambos Dénes kormánymegbízott. Mind a ketten megemlítették az eltelt időszak gazdasági és politikai környezetének közműfejlesztésekre gyakorolt
hatásait, és kiemelték a mostani kormányzat lakosságbarát törekvéseit. A szerda délután legünnepélyesebb részében a beruházásban érintett önkormányzatok polgármesterei és a kivitelező cégek képviselői aláírásukkal szignálták a rész-műszaki átadásról szóló dokumentumokat.

Horváth László

A képeket Horváth László készítette.

 

További képek a képgalériában

 
Cookie/süti kezelés
 
Kezdőlap | Mikulásfölde | Kereskedelem | Szabadidő | Online újságok | Közérdekű adatok | Adatvédelem
 
 Adatkezelési Tájékoztató
 
2008-2020 © Mezőfalva Önkormányzata - Minden jog fenntartva !