Mezőfalva Nagyközség Hivatalos Honlapja
Mikulás földje központi települése

Az oldal betűméretét a fenti 3 "A" ikonnal tetszése szerint változtatni tudja...

Ma 2024. június 13. csütörtök, Antal és Anett napja van.

Kezdőlap arrow Széchenyi 2020 arrow TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00040
TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00040

A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével

 

Kedvezményezett neve: Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata

Projekt címe: Óvodaépület bővítése és fejlesztése Mezőfalván

Támogatás összege: 234.751.000.- Forint

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00040

Projekt befejezési dátuma: 2018. szeptember 30.

 

A projekt tartalmának bemutatása:

Mezőfalva Nagyközség településen a születések száma az elmúlt években növekedő tendenciát mutatott. A folyamatosan növekedő gyermeklétszám előre vetítette, hogy előbb-utóbb az óvodai férőhelyek kevésnek bizonyulnak, így a meglévő óvodai férőhelyet valamilyen módon növelni kell. A 2016-ban Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata által benyújtott pályázat eredményeképpen 234.751.000 forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert óvoda fejlesztésre. A fejlesztés során a meglévő 6 csoportszobás óvoda 2 új foglalkoztatóval, tornaszobával és az ehhez tartozó kiszolgáló helyiségekkel fog bővülni. A bővítés eredményeképpen biztosítva lesz az egyre növekvő óvodai létszám kiszolgálása, valamint a gyermeklétszám növekedésével szükség lesz új munkavállalókra is, így a fejlesztést tulajdonképpen munkahelyteremtőknek is tekinthetjük.

 A meglévő épületrész felújítása során az épület elektromos rendszere teljesen megújul, a külső nyílászárók lecserélésre kerülnek, a homlokzat hőszigetelést és új homlokzati színezést is kap. Az épület korábbi palafedése hagyományos égetett kerámia cserépfedést kap. A meglévő épületrész fedett nyitott folyosója zárttá alakul át, így a csoportszobák közötti közlekedés már egy zárt térben történik. A meglévő épület felújításánál a tervezőknek és a kivitelezőknek figyelembe kell venni, hogy az óvodaépület helyi védelem alatt áll, így a külső megjelenés kialakításánál az előírt helyi értékeket szem előtt kellett tartani.

Az új épületrész egy háromszintes épület, amely a földszinten kötődik össze a meglévő épülettel és így alkot egy egységet. Az új épületrész alagsorában kap helyet egy tornaszoba és az ahhoz tartozó szertár, egy tárgyaló könyvtár helyiség, egy tornaszobához kapcsolódó gyermek öltöző és vizesblokk, dolgozói öltöző és vizesblokk, takarító szertár és általános tároló helyiség. A földszinten kerül kialakításra két összenyitható csoportszoba, csoportszobánként egy-egy gyermek fürdő wc és egy közös öltözőhelyiség, valamint egy akadálymentes mosdó. A tetőtérben kerül kialakításra egy mosó helyiség, egy szárító helyiség és egy vasaló helyiség, valamint egy padlástér, amely tároló funkciót fog ellátni.

Ovoda_P_18.png

 

 

A kivitelezési munkák 2018. júliusában befejeződtek, az óvoda átadása 2018. augusztus 24-én ünnepélyes kereteken belül megtörtént.

 

 

Fényképek

 

 
Cookie/süti kezelés
 
Kezdőlap | Mikulásfölde | Kereskedelem | Szabadidő | Online újságok | Közérdekű adatok | Adatvédelem
 
 Adatkezelési Tájékoztató
 
2008-2020 © Mezőfalva Önkormányzata - Minden jog fenntartva !